20 April Stehmann Competitie Zuilichem , kom jij ook ?

Stehmanncompetitie  Zuilichem

Hallo skeelervrienden,

Aankomende zaterdag 20 april is er een skeelerwedstrijd in Zuilichem van de Stehmanncompetitie. Voor velen gaat dit de eerste keer worden, dus hebben we zaterdag vele debutanten aan de start staan, waar we als vereniging trots op zijn.

Als je net begint komen er veel vragen op je af; waar moeten we inschrijven? Hoe laat begint het? Kost het geld? Mag ik meedoen ook als ik geen skeelerpak heb, ed…

IEDEREEN mag meedoen die lid is van River Skate of de IJsvrienden die skeelers en een helm heeft. Degene die bekend zijn met inschrijven van wedstrijden dit graag doen op inschrijven.schaatsen.nl degene die hier geen raad mee weten graag een mail sturen naar  Jasper Baijense  :   jasper@baijense.nl

In deze mail graag de volgende gegevens vermelden
– voornaam
– achternaam
– geslacht
– geboortedatum

Jasper  zal alle namen clusteren in 1 document en dit overhandigen aan de organisatie, dit scheelt aanzienlijk in tijd op de dag zelf. Wij gaan ervan uit dat ook iedereen of in ieder geval zoveel mogelijk rijders van onze vereniging aan de start staan.

Belangrijke Info voor een wedstrijd
– zodra je skeelers aan hebt helm op, dit goed onthouden😀
– liefst een skeelerpak; heb je deze niet doe je andere sportkleding aan, waarin je ook traint
– neem stoelen mee voor de rijders maar ook voor de ouders, vaak zie je bij skeelerwedstrijden dat er tenten opgezet worden om lekker in te kunnen zitten (deze mag je langs de baan opzetten)

Hoe ziet er een wedstrijddag uit?
9.15-9.30 melden in de kantine, als je jezelf opgegeven heb via schaatsen.nl of mail naar Jasper,  geeft je naam op en zet een handtekening, degene die bij Jasper opgegeven hebben moeten nog wel de kosten betalen; dat is €3,- (+€5,- als je geen licentie hebt , dat is voor de KNSB voor de verzekering )
Als dit gebeurd is krijg je een rugnummer, deze graag achter op je rug spelden. Er zijn kinderen die hebben een rugnummer in hun pak, die hoeven geen nummer op te spelden (als deze bekend is bij organisatie)
Als je niet ingeschreven heeft via schaatsen.nl of bij Jasper is er nog een laatste gelegenheid om je alsnog in te schrijven, dit geniet absoluut niet de voorkeur, om dit erg ophoudt als dit om veel kinderen gaat en toch echt om 10.00 uur willen starten.

9.45-10.00 rijders kunnen inrijden op de baan

10.00 START 1e rijders; kinderen worden ingedeeld in categorieën; pupil 1,2,3,4 dat voor jongens en meisjes. Bij het ophalen van je nummer goed vragen in welke categorie je kind zit. We beginnen altijd met jongste rijders; pupillen 4 jongens/ meisjes, pupillen 3 jongens/meisjes etc..

Zo gaan we elke categorie helemaal af en dan beginnen we weer opnieuw met een nieuwe afstand. Elke rijder rijdt 3 afstanden tijdens de Stehmann wedstrijd.

Wedstrijdcategorieën
Het geboortejaar is bepalend voor de wedstrijdcategorie. Voor het seizoen 2019 geldt de indeling uit de onderstaande tabel:

Geboren               Categorie             Code heren code dames
In 2013 of later Pupillen 4 HP4 DP4
In 2011 en 2012 Pupillen 3 HP3 DP3
In 2009 en 2010 Pupillen 2 HP2 DP2
In 2007 en 2008 Pupillen 1 HP1 DP1
In 2005 en 2006 Kadetten HKA DKA
In 2003 en 2004 Junioren B HJB DJB
In 2001 en 2002 Junioren A HJA DJA
In 1997 t/m 2000 Senioren jongere HSJ DSJ
In 1996 en eerder Senioren HSA DSA
In 1978 en eerder Masters M40 M50 M60

Ca 12.00-12.30 PAUZE deze dag is de kantine de gehele dag open, voor een lekkere versnapering

12.30-14.00 laatste serie wedstrijden, na de laatste serie wedstrijden is aansluitend gelijk de prijsuitreiking, het is wel de bedoeling dat iedereen blijft tot de prijsuitreiking.
Tijdschema proberen we zoveel mogelijk aan te houden, helemaal precies is het niet te plannen hoe de dag verloopt.
Ik hoop dat het allemaal duidelijk is, mochten er vragen zijn kan u altijd 1 van de bestuursleden of trainers aanspreken, sterker nog graag zelfs.
De eerste keer is altijd even aftasten hoe het allemaal werkt voor nieuwe rijders, maar inmiddels hebben we daar genoeg ervaring mee om dit tot een succes te maken.

Nogmaals rijders en ouders; we rekenen op u,

‘meedoen is belangrijker dan winnen’ laten we er zaterdag een leuke, maar vooral gezellige dag van maken, dus neem vader/moeder, opa(s)/oma(s), vriend(jes)/vriendin(netjes) mee

Met sportieve groet namens het bestuur en trainers